Welkom.

Als musicus bespeel ik instrumenten als de moderne cello maar ook barok instrumenten als de Franse Basse de Violon, een groot formaat continuo cello uit de 18e eeuw en daarnaast ben ik viola da gamba-speler in solowerk met clavecimbel of luit en gambist in ensembles of orkest.

Heel graag gebruik ik mijn instrumenten voor het begeleiden van uitvaarten, de cello en de gamba zijn uitermate geschikte instrumenten om met (treur) muziek gevoelens weer te geven of over te brengen. U kunt op deze pagina ook muziekvoorbeelden en informatie over tarieven vinden.

Ook vind je een pagina over mijn ensembles met een link naar de betreffende websites

Hieronder vind je mijn curriculum vitae:

Mathilde van Wijnen studeerde cello en viola da gamba aan het Conservatorium Groningen en kamermuziek viola da gamba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast de moderne cello zijn haar specialisatie voor de barokmuziek de basse de violon en de cello piccolo. Ze is als celliste verbonden aan het orkest Philharmonie Noord en in de Passietijd speelt zij als gamba soliste en celliste met Ensemble Conservatoire en het Nederlands Begeleidingsorkest, daarnaast de maandelijkse deelname aan de cantate diensten in de Nieuwe Kerk Groningen en in Apeldoorn speelt zij regelmatig in cantateconcerten op de basse de violon. In 2018 was dat ook de Mattheus Passion van Johann Heinrich Rolle. Met de moderne cello speelde zij de Verdi opera’s Macbeth, La Traviata en in 2018 Aida.Het celloduo ‘Celladon’ vormt zij samen met Anne Vos-van Dijk.Sinds 2014 is zij ook beeldend kunstenaar.